Prikbord

Broekermarkt 2016

 
Fanfarecorps Zuiderwoude wil iedereen bedanken die “aan de kraam”op de Broekermarkt zijn geweest en daar lootjes van ons gekocht hebben.
Fijn om vele mensen even te zien en te spreken.

 


 

Voorspeelavond

Vrijdagavond 27 november 2015 was er een voorspeelavond georganiseerd door Thomas Geerts onze dirigent van het grote- en opleidingsorkest.
Bij de fam. Stevens thuis  werden wij hartelijk ontvangen, de studeerkamer met vleugel was omgetoverd tot concertzaaltje en de vaders/moeders/opa’s en oma’s konden daar plaats nemen om te luisteren wat de leerlingen op hun muziekinstrument alzo ingestudeerd hadden.
Imke mocht de spits afbijten en op haar “gebogen” sopraansax speelde ze begeleid door een cd het stuk “Intercity”.
Somer was als tweede op haar pocket trompet speelde ze 4 stukjes, Cowboysong, een Sinterkaas liedje en Old mac Donald, de vierde When the Saints.
Rikkert vertolkte de “Second Waltz” op zijn schuiftrombone.
Job had voor het Jungle Book gekozen, en speelde op zijn pocket trompet “wat je van beren leren kan” en een klassiek stukje van Mozart
Cas heeft de overstap gemaakt van pocket trompet naar F- Hoorn en speelde na 3 lessen op dit instrument heel leuk 3 stukjes, Waltzing Along, Rusten Ragge en Cross Country, knap hoor.
Taeke had een thuiswedstrijd. Op de F- hoorn speelde hij met een mooie toon” Lets make Peace”
Charlie was met haar trompet de hekkensluiter zij speelde Canterbury en sloot af in duet met Thomas Geerts met “All Change”
 
Het was een hele leuke, gezellige en voor de leerlingen zeker een leerzame avond.
Allen een groot compliment voor jullie prestatie en presentatie.
 
Dank aan de familie Stevens voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de koffie.
 
Greta Vlug Honingh
 

 

Nieuwjaarsconcert

Op zondag 12 januari 2014 hielden wij ons jaarlijks nieuwjaarsconcert. De heer Jo Honingh was 75 jaar lid van de vereniging, en nam bij deze gelegenheid afscheid van de fanfare. Zie voor onderstaande artikelen uit de Noord Hollands Dagblad ook onze fotorubriek.

 

 


 

Actie wensboom

Via de actie "Wensboom" die de RABObank in december hield, hebben wij een mooi bedrag ontvangen om ons nieuwjaarsconcert te financieren. Hier ziet u onze voorzitter Greta Vlug de cheque in ontvangst nemen van de heer Alfred de Jong.

                                         


 

Muziek play-inn georganiseerd door Fanfarecorps Zuiderwoude

Heel erg verrast was ik toen de uitnodiging in de bus viel voor een muziek play-inn, georganiseerd door mijn vroegere Fanfarecorps Zuiderwoude ivm. het 90 jarig jubileum! Natuurlijk doe ik daar aan mee, maar .....zijn de stukken niet te moeilijk voor me en ik heb een jaar niet meer gespeeld.

Ruim 8 jaar heb ik bij het Fanfarecorps gespeeld, opgeleid door Gerrit de Oude waar ik hem nog altijd dankbaar voor ben! In 1982 ben ik verhuisd naar Brabant. Eerst had ik weinig tijd om in de muziek verder te gaan, maar nadat mijn 2 dochters bij de harmonie in Diessen speelden, begon het toch weer te kriebelen. In 2001 heb ik mijn A-diploma bij de muziekschool gehaald en daarna heb ik gespeeld bij het B-orkest van de harmonie en bij een plaatselijk feest-bandje.

Sinds vorig jaar ben ik gestopt omdat ik te weinig tijd had ivm. mijn werk. Mijn saxofoon lerares gaat nu elk jaar 2 maanden les geven aan saxofoon-groepen en daar start ik in september weer mee.

Toen ik de muziekstukken thuis gestuurd kreeg en de deelnemers-lijst las heb ik meteen met Ellen Pronk gebeld! Wat een verrassing dat mijn vriendin/buurmeisje van vroeger ook mee ging doen, speciaal voor mij, nooit hebben we samen gespeeld en dit zou de eerste keer zijn en beiden op alt-saxofoon! Wel wilde ik graag de tweede partij spelen en volgens Ellen kon dat wel geruild worden, ik blij, want ik zag er best wel tegenop.

Zaterdag 27 maart, de dag van de play-inn in het Dorpshuis van Zuiderwoude. Na een auto-rit van 2 uur kwam ik rond 13.00 uur aan. Buiten hoorde ik het orkest al spelen, het klonk zo vertrouwd alsof er jaren wegvielen. Wat ontzettend leuk is het dan om allerlei dorpsgenoten van vroeger te ontmoeten en later te spreken in de pauze's.

Ellen en ik zaten naast elkaar en tussendoor hebben we heel goed "geoefend" en veel bijgekletst, we waren erg enthousiast over "onze" dirigent Thomas Geerts. Na driemaal 1 1/2 uur oefenen was ik echt toe aan even rust, na een heerlijke maaltijd, wandelen naar het end van het dorp samen met Ellen. Toen we terug kwamen in het Dorpshuis stond alles al klaar voor de feestavond en kwamen veel oud-bekenden luisteren naar het concert.

Een prachtig concert door + 15 oud-leden en aangevuld met huidige leden zodat er een volledig orkest is ontstaan. Zeker de solo op trombone door Rolf Hoogenberg vond ik prachtig! Het muziekstuk Beatles in Concert vond ik geweldig om te spelen. Niet alle loopjes gingen even goed maar ik heb van ons optreden genoten.

Trots ben ik op mijn ouders die ons altijd gestimuleerd hebben een instrument te leren bespelen. Mooi is het dan dat mijn moeder ook kwam luisteren naar het concert. Ik wil alle leden van het Fanfarecorps Zuiderwoude bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt, het was een groot succes, perfect georganiseerd!

Alle leden,bestuur en dirigent veel succes met jullie prachtige vereniging en van harte gefeliciteerd met jullie 90 jarig jubileum!!

Groeten.

Ada de Waart 
Diessen


Leerlingenorkestje

Op zaterdag 19 december 2009 hebben we voor het eerst opgetreden in de kerk van Zuiderwoude op verzoek van de dominee Rieks Hoogenkamp in de kerstdienst voor de kinderen “een uurtje onder de kerstboom “. Na enkele weken flink oefenen en met steun van enkele leden van het grote orkest hebben we 2 liedjes gespeeld. Eerst Jingle Bells toen de mensen binnen kwamen. Na de dienst Christmas in Europe terwijl de mensen naar buiten gingen. Tevens zong een kinderkoortje enkele liedjes zoals Er is een nieuwe ster aan de hemel, We wish you a merry christmas, Jozef je moet vluchten. Het was erg gezellig. De helft van van het leerlingenorkestje vond het een beetje spannend zo’n eerste optreden. Maar ik denk dat het ons goed gelukt is. En dat we trots mogen zijn op het resultaat. Iedereen was zeer tevreden.En we hebben een goed applaus gehad aan het einde. En buiten mochten we een sterretje aan steken. Helaas waren er tekort sterretjes voor alle kinderen.

Groetjes Anja van het leerlingenorkestje