Nieuwjaarsconcert 8 jan 2017

Nieuwjaarsconcert 10 jan. 2016

Recensie in het NH-Dagblad van 11 jan. 2016

Actie "de wensboom"

Hier ziet u hoe onze voorzitter op 13 januari 2016 een cheque in ontvangst neemt van de RaboBank, vanwege de

"Actie de wensboom"

Boekpresentatie  20-2-2016

Zaterdag 20 maart werd het fotoboek “Verlaten huizen” gepresenteerd in de kerk van Zuiderwoude.
Paulien Bom en Toon Vieijra, respectievelijk schrijver en fotograaf van dit boek, hadden voor deze presentatie een mooi gevarieerd programma samengesteld.

Het boek gaat over de geschiedenis van 4 verlaten Zuiderwoudse huizen en hun bewoners.
En als een boek over de geschiedenis van Zuiderwoude gaat, dan kunnen wij daar als fanfare mooi bij aansluiten.
Een ensemble van de vereniging, bestaande uit 14 blazers, 1 drummer en 1 dirigent, was gevraagd om te komen spelen op de boekpresentatie.

Eerst werd “Share my Yoke” gespeeld met een prachtige trompetsolo van onze dirigent Thomas.
Daarna speelden wij heel toepasselijk "Het Dorp” van Wim Sonneveld.
Dit stuk heeft de fanfare al eens eerder gespeeld, op het 90-jarige jubileumconcert. Karin Bloemen was toen de soliste.

De verrassing was voor iedereen groot dat Karin deze keer wéér met ons kwam meezingen.
Tijdens ons intro kwam de altijd vriendelijke diva onverwacht van achteruit de kerk aangelopen.
Gelukkig was het ensemble wel voorbereid op haar komst. Wij hadden die middag al even met haar kunnen oefenen.

Al met al was het een mooie ervaring en een hele eer om in dit ensemble te mogen meespelen.

Mieke van der Greft